kek nyer cukup soft dan mmg sedap...:-)...Thank you love :)
Ingredients :- 8" loyang
• 150gm cream cheese
• 300ml susu UHT
• 80gm mentega
• 80gm tepung kek
• 80gm gula icing
• 3 biji telur saiz A ~ asingkan putih telur dan kuning telur nye
• beberapa titis esen vanila
Cara-cara nyer..:)
- Panaskan susu dan cream cheese menggunakan sauce pan. kacau sampai cheese cair sepenuhnya. Masukkan mentega dan kacau sampai cair, tutup api dan ketepikan.
- Pukul putih telur sampai terbentuk soft peak.
- Di dalam mangkuk lain, pukul kuning telur, gula dan esen vanila sehingga kembang, masukkan adunan cheese tadi dan kacau sebati.
- Masukkan tepung dan kacau
- Masukkan putih telur tadi dan kacau perlahan dan sehingga sebati.
- Tuangkan adunan dalam loyang. Letakkan loyang di dalam loyang lain yang berisi air panas.
- Bakar pada suhu 160C selama 45 minit
No comments:
Post a Comment